Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Filézett, rántott ponty recept

Filézett, rántott ponty
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb filézett ponty szelet
    • só, bors
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál liszt
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • 6 dl olaj
    • 50 dkg csiperke gomba
    • 1 nagy csokor petrezselyemlevél aprítva
    • 1 fej vöröshagyma

    Elkészítése:

    A halat lesózzuk és állni hagyjuk, hogy a só kivegye a vizet a halból.

    Addig elkészítjük a gombát. A gombát megtisztítjuk, vastagbab szeletekre vágjuk. A hagymát félfőre, a petrezselymet apróra vágjuk.

    Az olajat felhevítjük, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük só nélkül. Ráhalmozzuk a szeletelt gombát és együtt tovább pirítjuk. Végezetül megszórjuk a felaprított petrezselyemlevéllel és készre piritjük közben sózzuk, borsozzuk.

    A halat fűszerezzük borssal és szokásos módon bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá