Filézett, rántott ponty

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb filézett ponty szelet
  • só, bors
  • 2 egész tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 6 dl olaj
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 nagy csokor petrezselyemlevél aprítva
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése:

A halat lesózzuk és állni hagyjuk, hogy a só kivegye a vizet a halból.

Addig elkészítjük a gombát. A gombát megtisztítjuk, vastagbab szeletekre vágjuk. A hagymát félfőre, a petrezselymet apróra vágjuk.

Az olajat felhevítjük, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük só nélkül. Ráhalmozzuk a szeletelt gombát és együtt tovább pirítjuk. Végezetül megszórjuk a felaprított petrezselyemlevéllel és készre piritjük közben sózzuk, borsozzuk.

A halat fűszerezzük borssal és szokásos módon bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.