Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halas rántott palacsinta recept

Halas rántott palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 1 kg halászléből megmaradt, főtt pontyszeletek (ha maradt ikra, az is jöhet a halhoz)
    • 1 kisebb merőkanál halászlé
    • 12 db palacsinta

    Panírozáshoz:

    • liszt,  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és zsemlemorzsa
    • 1/2 liter olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A halszeletekről a bőrét levesszük, a halhúst kiszálkázzuk, ujjbeggyel szétmorzsoljuk, majd húsdarálón (az ikrával együtt ledaráljuk.
    Hozzáadjuk a halászlét és jól összekeverjük. Egy pástétomszerű kenhető halkrémet kapunk.

    Megkenjük vele a még meleg palacsintákat és feltekerjük úgy, hogy a széleit először behajtjuk (mint a töltött káposztánál a szármákat).

    Fontos, hogy panírozás előtt hűlnie, illetve pihennie kell, így összeáll és könnyebb a panírozás!

    Hagyományos módon lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában panírozunk, majd bő forró olajban kisütjük!

    Vigyázat! Ha lassan sül, könnyen kinyílhatnak/kirepedhetnek a palacsinták!

    Tálaljuk ízlés szerint tejföllel, tartárral, szalmakrumplival vagy bármi mással amit szeretünk!

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Elég gyakran készítek palacsintát, mert nagyon szereti a család és olyankor, amikor kicsit több masszát keverek be, le szoktam fagyasztani 10-15 db-ot afféle “mentsvár” gyanánt! És bizony jó dolog elővenni, fél óra alatt kienged és már tekerem is! Így könnyebb és gyorsabb az amúgy is kissé macerás kajasütés. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá