Halas rántott palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb 1 kg halászléből megmaradt, főtt pontyszeletek (ha maradt ikra, az is jöhet a halhoz)
  • 1 kisebb merőkanál halászlé
  • 12 db palacsinta

Panírozáshoz:

  • liszt, tojás és zsemlemorzsa
  • 1/2 liter olaj a sütéshez

Elkészítése:

A halszeletekről a bőrét levesszük, a halhúst kiszálkázzuk, ujjbeggyel szétmorzsoljuk, majd húsdarálón (az ikrával együtt ledaráljuk.
Hozzáadjuk a halászlét és jól összekeverjük. Egy pástétomszerű kenhető halkrémet kapunk.

Megkenjük vele a még meleg palacsintákat és feltekerjük úgy, hogy a széleit először behajtjuk (mint a töltött káposztánál a szármákat).

Fontos, hogy panírozás előtt hűlnie, illetve pihennie kell, így összeáll és könnyebb a panírozás!

Hagyományos módon lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában panírozunk, majd bő forró olajban kisütjük!

Vigyázat! Ha lassan sül, könnyen kinyílhatnak/kirepedhetnek a palacsinták!

Tálaljuk ízlés szerint tejföllel, tartárral, szalmakrumplival vagy bármi mással amit szeretünk!

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Elég gyakran készítek palacsintát, mert nagyon szereti a család és olyankor, amikor kicsit több masszát keverek be, le szoktam fagyasztani 10-15 db-ot afféle “mentsvár” gyanánt! És bizony jó dolog elővenni, fél óra alatt kienged és már tekerem is! Így könnyebb és gyorsabb az amúgy is kissé macerás kajasütés. :)