Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyben sült ponty burgonyapürével recept

Egyben sült ponty burgonyapürével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db egész (fej nélküli) tisztított ponty
    • 2 citrom
    • 20 dkg szeletelt bacon
    • 1 kg burgonya
    • víz
    • 10 dkg teavaj
    • kb 2 dl tej

    Elkészítése:

    A tisztított pontyot a gerincinél hosszában félbe vágjuk.

    Egy tepsibe kevés olajat öntünk, majd néhány szelet bacont teszünk a tepsibe. Erre ráhelyezzük a pontyot, megsózzuk és a tetejére a maradék bacon szeleteket és citrom szeleteket helyezünk.

    Kb 1 dl vizet öntünk a tepsibe és lefóliázzuk. Sütőbe helyezzük és kb 10 percig a fólia alatt sütjük, majd ezután levesszük a fóliát és visszatesszük a halat a sütőbe.

    Addig sütjük, ameddig a bőre ropogós nem lesz, a hús el nem válik a gerinc csonttól.

    A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá