Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült libacomb párolt lilakáposztával, burgonyapürével recept

Sült libacomb párolt lilakáposztával, burgonyapürével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 libacomb
    • őrölt majoránna
    • bors
    • 6-8 gerezd fokhagyma
    • zsír

    A lilakáposztához:

    • 1,5 kg lilakáposzta
    • 4 evőkanál cukor
    • őrölt kömény
    • 1-2 evőkanál ecet
    • olaj

    Krumplipüréhez:

    • 1,5 krumpli
    • 4-5 dl tej
    • 8 dkg margarin

    Elkészítése:

    A libacombokat alaposan megtisztítjuk, bedörzsöljük sóval, borssal, bőven megszórjuk majorannával. Pár órára félretesszük.

    Egy tepsit kizsírozzuk, a combokat bőrével lefelé beletesszük és előmelegített sütőben fél órát sütjük. Ezután megfordítjuk a combokat, köré szórjuk a megpucolt fokhagymát, vizet öntünk alá, majd lefedjük alufóliával. 1-1,5 órát sütjük, míg meg nem puhulnak.

    Levesszük a fóliát és addig sütjük, míg szép piros nem lesz.

    A lilakáposztát negyedeljük, torzsáját kivágjuk és vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk és 20 percig pihentetjük.

    A cukrot olajon világosbarnára karamellizáljuk, beleszedjük a káposztát, átkeverjük. Megszórjuk köménnyel, kevés vizet öntünk alá és lefedve puhára pároljuk. Közben többször megkeverjük. A főzés végefelé hozzáadjuk az ecetet is. Ha szükséges még sózzuk.

    A krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk és puhára főzzük, majd leszűrjük. Összetörjük, majd a margarinnal és tejjel pürésítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá