Egyben sült ponty burgonyapürével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 db egész (fej nélküli) tisztított ponty
  • 2 citrom
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 1 kg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb 2 dl tej

Elkészítése:

A tisztított pontyot a gerincinél hosszában félbe vágjuk.

Egy tepsibe kevés olajat öntünk, majd néhány szelet bacont teszünk a tepsibe. Erre ráhelyezzük a pontyot, megsózzuk és a tetejére a maradék bacon szeleteket és citrom szeleteket helyezünk.

Kb 1 dl vizet öntünk a tepsibe és lefóliázzuk. Sütőbe helyezzük és kb 10 percig a fólia alatt sütjük, majd ezután levesszük a fóliát és visszatesszük a halat a sütőbe.

Addig sütjük, ameddig a bőre ropogós nem lesz, a hús el nem válik a gerinc csonttól.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.