Rántott hal krumplisalátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Rántott halhoz:

  • 4 db halfilé
  • só, bors
  • fél citrom leve
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • tojás
  • étolaj a sütéshez

Krumplisalátához:

  • 1 kg krumpli
  • kevés lila vagy sonkahagyma

Tartárhoz:

  • 4 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk mustár
  • 2 tk cukor
  • só ízlés szerint
  • 2-3 csepp citromlé
  • kevés őrölt bors

Elkészítése:

A halakat egy fél citrom levével átkenjük, majd sózzuk, borsozzuk, bepanírozzuk és felforrósított olajban, közepes lángon kisütjük.

A krumplit meghámozzuk, karikára vagdossuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

A tartár hozzávalóit összekeverjük (kóstoljuk meg, ízlésünk szerint változtathatunk a fűszerek, ízesítők arányán), és végül belekeverjük a krumplit, illetve a karikára szelt hagymát.

Jó étvágyat ehhez az egyszerű, de annál finomabb ételhez!