Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Shakshuka recept

Shakshuka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 3 ek olaj vagy más zsiradék
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 1 nagy piros húsú paprika
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors
    • aprított koriander és petrezselyemzöld
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1,5 ek (füstölt) pirospaprika
    • 2 tk őrölt kömény
    • 800 g hámozott, paradicsomlében eltett paradicsom (konzerv)

    Elkészítése:

    A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát és a paprikát. Amikor összeesett, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és kissé átpirítjuk.

    Ekkor belekeverjük a pirospaprikát, köményt és elkeverjük, kb fél percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel.

    Kb 10 percig főzzük, közben hozzáadjuk a koriandert, petrezselymet és sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.

    A tojásoknak kis mélyedéseket készítünk és beleütjük a tojásokat. Lefedve kb 5-8 percig főzzük alacsony lángon (addig főzzük, amíg a fehérje meg nem szilárdul teljesen).

    A tetejére szórhatunk aszalt paradicsomot, aprított olívabogyót, feta sajtot és petrezselymet.

    Pirítóssal tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá