Shakshuka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb 3 ek olaj vagy más zsiradék
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 nagy piros húsú paprika
  • 6 tojás
  • só, bors
  • aprított koriander és petrezselyemzöld
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 ek (füstölt) pirospaprika
  • 2 tk őrölt kömény
  • 800 g hámozott, paradicsomlében eltett paradicsom (konzerv)

Elkészítése:

A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát és a paprikát. Amikor összeesett, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és kissé átpirítjuk.

Ekkor belekeverjük a pirospaprikát, köményt és elkeverjük, kb fél percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel.

Kb 10 percig főzzük, közben hozzáadjuk a koriandert, petrezselymet és sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.

A tojásoknak kis mélyedéseket készítünk és beleütjük a tojásokat. Lefedve kb 5-8 percig főzzük alacsony lángon (addig főzzük, amíg a fehérje meg nem szilárdul teljesen).

A tetejére szórhatunk aszalt paradicsomot, aprított olívabogyót, feta sajtot és petrezselymet.

Pirítóssal tálaljuk.