Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pásztortarhonya recept

Pásztortarhonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g tarhonya
    • 150 g szárazkolbász
    • 500 g krumpli
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 2 tk csemege Piros Arany
    • 2 tk só (igény szerint kevesebb/több)
    • ízlés szerint őrölt bors
    • ízlés szerint ételízesítő
    • 1 ek libazsír (vagy bármilyen másfajta zsír)
    • víz

    Elkészítése:

    A zsírt egy nagyobb lábasban felmelegítem. A vöröshagymát megtisztítom, felkockázom.

    A tarhonyát a zsírra teszem, 2-3 percig pirítom. Belekeverem a hagymát, majd további néhány percig együtt sütöm tovább. A kolbászt felkarikázom és azt a lábasba dobom, majd jól elkeverem.

    Ezt követően a tűzről levéve rászórom a fűszerpaprikát, kissé összeforgatom, majd felöntöm kb 500 ml vízzel. Sózom, borsozom, ételízesítőt szórok bele.

    A krumplit meghámozom, megmosom, felkockázom és a lábasba teszem. A paprikát és a paradicsomot szintén megmosom, nagyobb darabokra vágom, ezután a tarhonyához adom őket. Igazából ezek a zöldségek kihagyhatók az ételből, de sokkal-sokkal finomabb lesz a végeredmény velük, mint nélkülük.

    Annyi vizet öntök még hozzá, hogy bőven ellepje. Kevés piros arannyal is gazdagítom. Fedő alatt, lassú tűzön, időnként megkeverve, körülbelül 40 perc alatt készül el.

    Amikor a krumpli és a tarhonya is megpuhult, a fedőt leveszem és addig főzöm tovább, míg a felesleges víz elfő róla. Maradjon azért szaftja, úgy az igazi!

    A legvégén a paradicsom és paprika darabokat kiveszem az ételből.

    Mi önmagában fogyasztottuk, de friss kenyérrel, ropogós zsemlével vagy bármiféle savanyúsággal kínálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá