Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pásztortarhonya recept

Pásztortarhonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg tarhonya (gépi vagy kézi ízlés szerint)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 2 paradicsom
    • 1 paprika
    • 20 dkg füstölt kolbász
    • 2 közepes burgonya
    • víz
    • 1 csapott mokkáskanál őrölt pirospaprika

    Elkészítése:

    A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk és mikor már majdnem megpirult, hozzáadjuk a tarhonyát és együtt szép barnára pirítjuk.

    Ezután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a kockára vágott burgonyát és a felszeletelt kolbászt. Megszórjuk az őrölt paprikával, összekeverjük óvatosan és felöntjük vízzel.

    Felforraljuk, majd takarék lángon addig főzzük, hogy a tészta szemek megpuhuljanak.

    A víz utánpótlásra folyamatosan figyeljünk, ne legyen sem túl száraz sem nagyon leves az étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá