Pásztortarhonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg tarhonya (gépi vagy kézi ízlés szerint)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 2 közepes burgonya
  • víz
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítése:

A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk és mikor már majdnem megpirult, hozzáadjuk a tarhonyát és együtt szép barnára pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a kockára vágott burgonyát és a felszeletelt kolbászt. Megszórjuk az őrölt paprikával, összekeverjük óvatosan és felöntjük vízzel.

Felforraljuk, majd takarék lángon addig főzzük, hogy a tészta szemek megpuhuljanak.

A víz utánpótlásra folyamatosan figyeljünk, ne legyen sem túl száraz sem nagyon leves az étel.