Pásztortarhonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pásztortarhonya

Hozzávalók:

  • 250 g tarhonya
  • 150 g szárazkolbász
  • 500 g krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 tk csemege Piros Arany
  • 2 tk só (igény szerint kevesebb/több)
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 1 ek libazsír (vagy bármilyen másfajta zsír)
  • víz

Elkészítése:

A zsírt egy nagyobb lábasban felmelegítem. A vöröshagymát megtisztítom, felkockázom.

A tarhonyát a zsírra teszem, 2-3 percig pirítom. Belekeverem a hagymát, majd további néhány percig együtt sütöm tovább. A kolbászt felkarikázom és azt a lábasba dobom, majd jól elkeverem.

Ezt követően a tűzről levéve rászórom a fűszerpaprikát, kissé összeforgatom, majd felöntöm kb 500 ml vízzel. Sózom, borsozom, ételízesítőt szórok bele.

A krumplit meghámozom, megmosom, felkockázom és a lábasba teszem. A paprikát és a paradicsomot szintén megmosom, nagyobb darabokra vágom, ezután a tarhonyához adom őket. Igazából ezek a zöldségek kihagyhatók az ételből, de sokkal-sokkal finomabb lesz a végeredmény velük, mint nélkülük.

Annyi vizet öntök még hozzá, hogy bőven ellepje. Kevés piros arannyal is gazdagítom. Fedő alatt, lassú tűzön, időnként megkeverve, körülbelül 40 perc alatt készül el.

Amikor a krumpli és a tarhonya is megpuhult, a fedőt leveszem és addig főzöm tovább, míg a felesleges víz elfő róla. Maradjon azért szaftja, úgy az igazi!

A legvégén a paradicsom és paprika darabokat kiveszem az ételből.

Mi önmagában fogyasztottuk, de friss kenyérrel, ropogós zsemlével vagy bármiféle savanyúsággal kínálhatjuk.