Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyrosos lángos pulykahússal, házi tzatzikivel recept

Gyrosos lángos pulykahússal, házi tzatzikivel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 kg liszt
    • 1 evőkanál só
    • 1 élesztő
    • 0,5 l tej
    • 1 csapott evőkanál cukor
    • 9 dkg főtt krumpli
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • olaj a sütéshez

    Gyroshoz:

    • 60 dkg pulykamell
    • 1 csomag gyros fűszerkeverék
    • olívaolaj

    Tzatzikihez:

    • 1 nagy pohár natúr joghurt
    • 1 uborka
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 30 dkg fejes káposzta
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 evőkanál kapor
    • 2 evőkanál petrezselyemzöld
    • 1 evőkanál citromlé
    • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
    • bors

    Elkészítése:

    A krumplit sós vízben megfőzöm, majd leszűröm és összetöröm.

    Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatom. A tészta hozzávalóit jól összegyúrom, dagasztom, majd kelesztem kb 1 órán át.

    Elkészítem a húst. A pulykahúst vékony csíkokra vágom, a fűszerkeveréket hozzáadom, majd kevés olívaolajon lesütöm, amíg puha nem lesz.

    Közben elkészítem a tzatzikit. Az uborkát, káposztát és a sajtot lereszelem, hozzáadom a joghurtot, az apróra vágott hagymát, petrezselymet és a kaprot, majd a citromlevet és a fokhagyma granulátumot. Sózom, borsozom.

    Amikor a hús kész, kicsit hűlni hagyom, majd a tzatzikihez keverem.

    Ha a tészta megkelt, 12 részre vágom és gombócot formálok belőle, amit kb 15 percig pihentetek.

    A gombócokat egyenként kinyújtom kb 2-3 mm vékonyra, téglalap alakúra, majd a szélétől 2-3 cm-re hosszában ráhelyezem a tölteléket. A tészta két végét behajtom és föltekerem, mint a palacsintát.

    A hajtott végével lefelé bő, forró olajban, rövid idő alatt mindkét oldalát megsütöm. A kisült lángosokat papírtörlőre szedem, a fölösleges olajat leitatom róla.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá