Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi majonéz recept

Házi majonéz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 0,5 teáskanál só
    • csipet porcukor
    • 1,5 teáskanál mustár
    • 2 teáskanál citromlé
    • 50 ml olívaolaj
    • 300 ml napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A kétféle olajat kimérjük egy edénybe.

    A tojássárgákat, cukrot, sót, mustárt egy edénybe mérjük és robotgéppel elkezdjük kihabosítani. Kb 5 perc után elkezdjük lassan belecsorgatni az olajat és folytatjuk a keverést közben. Csak lassan, több adagban dolgozzuk bele az olajat, különben nem tudja a massza felvenni és elválik a többi alapanyagtól. Addig folytatjuk, amíg az összes olajat fel nem veszi a tojássárgás keverék.

    A citromlevet a végén dolgozzuk csak bele.

    Ha jól dolgoztunk, akkor egy sűrű masszát kaptunk a végére. A házi majonéz sokkal töményebb, testesebb, mint a bolti társai.

    2-3 napnál tovább ne tároljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá