Házi majonéz

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 tojássárgája
  • 0,5 teáskanál só
  • csipet porcukor
  • 1,5 teáskanál mustár
  • 2 teáskanál citromlé
  • 50 ml olívaolaj
  • 300 ml napraforgó olaj

Elkészítése:

A kétféle olajat kimérjük egy edénybe.

A tojássárgákat, cukrot, sót, mustárt egy edénybe mérjük és robotgéppel elkezdjük kihabosítani. Kb 5 perc után elkezdjük lassan belecsorgatni az olajat és folytatjuk a keverést közben. Csak lassan, több adagban dolgozzuk bele az olajat, különben nem tudja a massza felvenni és elválik a többi alapanyagtól. Addig folytatjuk, amíg az összes olajat fel nem veszi a tojássárgás keverék.

A citromlevet a végén dolgozzuk csak bele.

Ha jól dolgoztunk, akkor egy sűrű masszát kaptunk a végére. A házi majonéz sokkal töményebb, testesebb, mint a bolti társai.

2-3 napnál tovább ne tároljuk!