Hozzávalók:
A lángoshoz:
A lecsóhoz:
Elkészítése:
A lángos tésztát alaposan kidagasztjuk a hozzávalókból. Lisztezzük az alját, a tetejét és kb 1 órán át langyos helyen
kelesztjük.
Közben elkészítjük a lecsót. Pár kocka szalonnát kisütünk. 3-4 fej vöröshagymát szeletekre vágunk, a szalonnához adunk. 4-5 db paradicsomot és 3-4 db paprikát apróra vágva hozzáteszünk. Lefedjük. 15 perc múlva befűszerezzük kakukkfűvel, bazsalikommal, borssal, pirospaprikával, sóval, majd készre főzzük.
Ha megkelt a tésztánk, kis cipókat tépve enyhén lisztezett deszkán, kör alakúra nyújtjuk, majd meleg olajban kisütjük.
Lecsóval megrakva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Aki szereti a lecsót, lángosra téve még finomabb és nem kell kenyér hozzá. Aki akarja, leszedheti a paradicsom héját.