Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombócok kapormártásban, zöldséges spagettivel recept

Húsgombócok kapormártásban, zöldséges spagettivel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darálthús
    • 4 evőkanál zsemlemorzsa
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 gerezd fokhagyma
    • fűszer paprika
    • őrölt bors
    • őrölt kömény
    • só ízlés szerint
    • 1 db húsleves kocka

    Zöldségek:

    • 2 db sárgarépa
    • 1 db fehérrépa
    • fél karalábé
    • fél zeller
    • 2 db zöld paprika
    • 2 db keményebb paradicsom
    • 1 szál zöldhagyma a szárával együtt
    • 2 kanál olaj

    Továbbá:

    • 20 dkg spagetti tészta

    Kapor mártás:

    • 1 nagy csokor friss kapor
    • 5 kanál olaj
    • 5 kanál liszt
    • 1 kis dobozos tejföl
    • só és cukor ízlés

    Elkészítése:

    A darált húst, a zsemle morzsát, a tojást, az összenyomott fokhagymát, a fűszer paprikát, a borsot, a köményt és sót össze dolgozom és diónyi gombócokat formázok belőle.

    Vizet forralok a leveskockával és kifőzöm a gombócokat.

    Zöldségek:

    A zöldségeket ceruza vastagságúra vágom kb 5 cm hosszúra, az olajon öt percig pirítom, majd 2 dl vizet öntök alá és fedő alatt megpárolom.

    Spagetti:

    A spagettit forró sós vízben kifőzöm és lecsepegtetem.

    Kapor mártás:

    Az olajjal és a liszttel világos rántást készítek, bele teszem az apróra vágott kaprot, sót és cukrot ízlés szerint, ráöntöm a húsgombóc levét, ha kell akkor még vizet is adok hozzá és beforralom.

    Végül a tejfölt is hozzá adom és ezzel is forralok egyet

    Tipp:

    Fagyasztott kapor is használható

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá