Hozzávalók:
Zöldségek:
Továbbá:
Kapor mártás:
Elkészítése:
A darált húst, a zsemle morzsát, a tojást, az összenyomott fokhagymát, a fűszer paprikát, a borsot, a köményt és sót össze dolgozom és diónyi gombócokat formázok belőle.
Vizet forralok a leveskockával és kifőzöm a gombócokat.
A zöldségeket ceruza vastagságúra vágom kb 5 cm hosszúra, az olajon öt percig pirítom, majd 2 dl vizet öntök alá és fedő alatt megpárolom.
A spagettit forró sós vízben kifőzöm és lecsepegtetem.
Az olajjal és a liszttel világos rántást készítek, bele teszem az apróra vágott kaprot, sót és cukrot ízlés szerint, ráöntöm a húsgombóc levét, ha kell akkor még vizet is adok hozzá és beforralom.
Végül a tejfölt is hozzá adom és ezzel is forralok egyet
Fagyasztott kapor is használható