Húsgombócok kapormártásban, zöldséges spagettivel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg darálthús
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fűszer paprika
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • só ízlés szerint
  • 1 db húsleves kocka

Zöldségek:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • fél karalábé
  • fél zeller
  • 2 db zöld paprika
  • 2 db keményebb paradicsom
  • 1 szál zöldhagyma a szárával együtt
  • 2 kanál olaj

Továbbá:

  • 20 dkg spagetti tészta

Kapor mártás:

  • 1 nagy csokor friss kapor
  • 5 kanál olaj
  • 5 kanál liszt
  • 1 kis dobozos tejföl
  • só és cukor ízlés

Elkészítése:

A darált húst, a zsemle morzsát, a tojást, az összenyomott fokhagymát, a fűszer paprikát, a borsot, a köményt és sót össze dolgozom és diónyi gombócokat formázok belőle.

Vizet forralok a leveskockával és kifőzöm a gombócokat.

Zöldségek:

A zöldségeket ceruza vastagságúra vágom kb 5 cm hosszúra, az olajon öt percig pirítom, majd 2 dl vizet öntök alá és fedő alatt megpárolom.

Spagetti:

A spagettit forró sós vízben kifőzöm és lecsepegtetem.

Kapor mártás:

Az olajjal és a liszttel világos rántást készítek, bele teszem az apróra vágott kaprot, sót és cukrot ízlés szerint, ráöntöm a húsgombóc levét, ha kell akkor még vizet is adok hozzá és beforralom.

Végül a tejfölt is hozzá adom és ezzel is forralok egyet

Tipp:

Fagyasztott kapor is használható