Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyzselés-túrókrémes kocka recept

Meggyzselés-túrókrémes kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók 20×30 cm–es tepsihez:
    A piskótához:

    • 3 tojás
    • 9 dkg cukor
    • 7 dkg finomliszt
    • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 1 kk sütőpor

    A piskóta lekenéséhez:

    • 1 púpozott ek meggylekvár

    A krémhez:

    • 25 dkg tehéntúró
    • 40 g vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)

    A tetejére:

    • kb 30 dkg házi, magozott meggy vagy befőtt

    A zseléhez:

    • 50 g expressz tortazselé (piros)

    Elkészítése:

    A piskóta:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt robotgéppel, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.

    A tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, majd elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

    A papírt lehúzzuk róla és a lekvárral megkenjük a forró tésztát, majd kihűtjük.

    A krém:

    A pudingot a cukrokkal, tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a túrót, a citrom héjat és jól kihabosítjuk.

    A tejszínt kemény habbá vejük és a pudingos krémmel összekeverjük.

    A kész krémet a kihűlt tésztára simítjuk, majd a etejét kirakjuk meggyszemekkel.

    A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük és a meggyre csorgatjuk.

    A süteményt pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletelhetjük is.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek