Meggyzselés-túrókrémes kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 20×30 cm–es tepsihez:
A piskótához:

  • 3 tojás
  • 9 dkg cukor
  • 7 dkg finomliszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 kk sütőpor

A piskóta lekenéséhez:

  • 1 púpozott ek meggylekvár

A krémhez:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl habtejszín

A tetejére:

  • kb 30 dkg házi, magozott meggy vagy befőtt

A zseléhez:

  • 50 g expressz tortazselé (piros)

Elkészítése:

A piskóta:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt robotgéppel, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.

A tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, majd elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A papírt lehúzzuk róla és a lekvárral megkenjük a forró tésztát, majd kihűtjük.

A krém:

A pudingot a cukrokkal, tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a túrót, a citrom héjat és jól kihabosítjuk.

A tejszínt kemény habbá vejük és a pudingos krémmel összekeverjük.

A kész krémet a kihűlt tésztára simítjuk, majd a etejét kirakjuk meggyszemekkel.

A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük és a meggyre csorgatjuk.

A süteményt pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletelhetjük is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!