Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás-málnazselés kocka recept

Vaníliás-málnazselés kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 22*22 cm-es formához:
    Alap:

    • 300 g darált keksz
    • 50 g darált dió
    • 1 ek kakaópor
    • 2 ek mogyorókrém
    • 150 g olvasztott vaj vagy margarin
    • kb 1-1,5 dl tej

    Zselés réteg:

    • 300-400 g málna vagy vegyes gyümölcs
    • 3 ek porcukor
    • 1 ek citromlé
    • 2 ek zselatin (por formában)
    • kb 3 ek víz

    Vaníliás krém:

    • 500 g mascarpone
    • 100 g porcukor
    • 250 ml habtejszín
    • 2 zacskó zselatinfix
    • vaníliaaroma vagy paszta ízlés szerint

    Ganache:

    • 60 g tejcsoki
    • 60 g étcsoki
    • 120 ml habtejszín (30 %-os, nem cukrozott)

    Elkészítése:

    Az alaphoz a kekszet, diót, kakaóport és mogyorókrémet összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és elkeverjük. Elkezdjük hozzáadni a tejet és annyit adunk hozzá, hogy kellemesen lágy állagú legyen, de ne is ragadjon.

    A kész alapot egyenletesen belesimítjuk az előkészített forma aljába.

    A zseléhez a fagyos gyümölcsöt kevés vízzel, a porcukorral és a citromlével elkezdjük főzni és addig főzzük, amíg a gyümölcsök szétesnek. Ha valaki nem szereti a magokat, akkor átszűrhetjük.

    Közben a zselatint kevés vízben beáztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk. A gyümölcshöz hozzáadjuk a zselatint és addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.

    A zselét ráöntjük az alapra és betesszük a hűtőbe addig, amíg meg nem dermed.

    Amikor a zselé már megdermedt, akkor elkészítjük a vaníliás krémet. A mascarponét elkeverjük a porcukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk a folyékony tejszínt és felverjük kemény habbá, majd belekeverjük a zselatinfixet és jól elkeverjük ezzel is.

    A vaníliás krémet rásimítjuk a megdermedt zselére.

    A ganache-hoz a forró tejszínben feloldjuk a csokikat, majd mikor langyosra hűlt, akkor ráöntjük a krém tetejére és hűtőbe tesszük addig, amíg megdermed.

    Pár óra múlva kockákra szelve tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá