Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás-levendula kocka recept

Vaníliás-levendula kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 35 dkg kristálycukor
    • 35 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg olvasztott margarin
    • 4 evőkanál tej
    • 4 evőkanál szárított levendulavirág

    A krémhez:

    • 0,5 liter tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3-5 evőkanál kristálycukor (ízlés kérdése)
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, morzsolt levendulavirág) egy nagy tálban összekeverjük.

    A tojásokat a cukrokkal kikeverjük, majd a lisztes keverékhez adjuk, ezzel egy időben az olvasztott margarint és a tejet is beletesszük, s végül megsózzuk. A tészta hozzávalóiból egynemű tésztát keverünk (kézzel vagy akár robotgép segítségével).

    Egy tepsit (az enyém 40*40 cm-es) sütőpapírral bélelünk. A tésztát elterítjük egy spatula segítségével és 180 fokra előmelegített sütőben (nem hőlégkeveréses) kb 25-30 percig sütjük. Tűpróbával érdemes ellenőrizni.

    A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral (a tasakon leírtak szerint) elkészítjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt pudinghoz a porcukorral habosra kevert margarint hozzáadjuk, úgy, hogy egynemű krémet kapjunk.

    Az elkészített vaníliás krémet végül a kihűlt (egyébként önmagában is nagyon finom) levendulás alapra kenjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá