Vaníliás-levendula kocka recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg kristálycukor
- 35 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg olvasztott margarin
- 4 evőkanál tej
- 4 evőkanál szárított levendulavirág
A krémhez:
- 0,5 liter tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3-5 evőkanál kristálycukor (ízlés kérdése)
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, morzsolt levendulavirág) egy nagy tálban összekeverjük.
A tojásokat a cukrokkal kikeverjük, majd a lisztes keverékhez adjuk, ezzel egy időben az olvasztott margarint és a tejet is beletesszük, s végül megsózzuk. A tészta hozzávalóiból egynemű tésztát keverünk (kézzel vagy akár robotgép segítségével).
Egy tepsit (az enyém 40*40 cm-es) sütőpapírral bélelünk. A tésztát elterítjük egy spatula segítségével és 180 fokra előmelegített sütőben (nem hőlégkeveréses) kb 25-30 percig sütjük. Tűpróbával érdemes ellenőrizni.
A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral (a tasakon leírtak szerint) elkészítjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt pudinghoz a porcukorral habosra kevert margarint hozzáadjuk, úgy, hogy egynemű krémet kapjunk.
Az elkészített vaníliás krémet végül a kihűlt (egyébként önmagában is nagyon finom) levendulás alapra kenjük.