Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás réteskosárka recept

Vaníliás réteskosárka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag réteslap (6 lapos)
    • 3 dl habtejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 evőkanál olaj
    • 12 részes muffinforma (tapadás mentes)
    • csokiöntet

    Elkészítése:

    Egy konyharuhát megnedvesítünk, majd ráterítünk egy réteslapot és ecsettel vékonyan lekenjük olajjal. Másik két lapot is összeragasztunk és az utolsó kettőt is. Az összeragasztott lapokat 12 részre vágjuk, így összesen lesz 36 lapunk.

    3-3 lapot egymáson kicsit elforgatunk, majd kibélelünk vele egy-egy muffin mélyedést. Összesen 12 réteskosárka lesz.

    180 fokon kb 12 perc alatt szép pirosra sütjük. Még melegen kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni.

    Amíg hűlnek a kosárkák, addig elkészítjük a tejszínt. A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd habzsákba téve megtöltjük vele a kosarakat.

    Tetejét csokiöntettel díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá