Vaníliás-levendula kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vaníliás-levendula kocka

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojás
  • 35 dkg kristálycukor
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg olvasztott margarin
  • 4 evőkanál tej
  • 4 evőkanál szárított levendulavirág

A krémhez:

  • 0,5 liter tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3-5 evőkanál kristálycukor (ízlés kérdése)
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Elkészítése:

A tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, morzsolt levendulavirág) egy nagy tálban összekeverjük.

A tojásokat a cukrokkal kikeverjük, majd a lisztes keverékhez adjuk, ezzel egy időben az olvasztott margarint és a tejet is beletesszük, s végül megsózzuk. A tészta hozzávalóiból egynemű tésztát keverünk (kézzel vagy akár robotgép segítségével).

Egy tepsit (az enyém 40*40 cm-es) sütőpapírral bélelünk. A tésztát elterítjük egy spatula segítségével és 180 fokra előmelegített sütőben (nem hőlégkeveréses) kb 25-30 percig sütjük. Tűpróbával érdemes ellenőrizni.

A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral (a tasakon leírtak szerint) elkészítjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt pudinghoz a porcukorral habosra kevert margarint hozzáadjuk, úgy, hogy egynemű krémet kapjunk.

Az elkészített vaníliás krémet végül a kihűlt (egyébként önmagában is nagyon finom) levendulás alapra kenjük.