Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-vaníliás kocka recept

Mákos-vaníliás kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:
    Mákos lapokhoz:

    • 8 tojásfehérje
    • 2 ek hideg víz
    • 10 ek cukor
    • 6 ek darált mák
    • 6 ek darálatlan mák
    • 6 ek liszt

    Hablaphoz:

    • 4 tojásfehérje
    • 5 ek cukor
    • 5 ek liszt
    • 3,5 ek olaj

    A vanília krémhez:

    • 10 tojássárgája
    • 9 ek cukor
    • 2 csomag vanília ízű pudingpor
    • 1 vanília rud kikapart belseje
    • 700 ml tej
    • 300 g vaj

    Díszítéshez:

    • 60-70 g fehèrcsokoládè forgács

    Elkészítése:

    4 tojás fehérjét felverjük 1 ek vízzel, egy csipet sóval és 5 ek cukorral cukorral kemény habbá. Ezután hozzáadunk 3-3-3 ek darált és darálatlan mákot, majd a lisztet.

    Sűtőpapírral bélelt 25*37 cm-es tepsibe simítjuk a masszát és elömelegitett sűtöben 180 fokon 10-12 perc alatt készre sűtjük.

    A maradék alapanyagokból sütünk még egy mákos lapot.

    A hablaphoz a tojások fehérjét felverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és ovatosan összekavarjuk, majd a lisztet is hozzászitáljuk.

    Ugyanolyan módon, mint a mákos lapokat megsütjük.

    A krémhez a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk, majd hazzáadjuk a pudingporokat és a vanília kikapart magjait, majd lassanként a tejet is. Sűrűre fözzűk, majd kihűtjük.

    A vajat habosra keverjük, majd óvatosan egy-egy kanálnyi pudingot adunk hozzá vigyázva, hogy a krém ne csapódjon ki, majd az egészet alaposan összekeverjük.

    A krémet három részre osztjuk. Jöhet az összeállítás: mákos ap, krém, hablap, krém, mákos lap, krém és a tetejére szórjuk a csokiforgácsot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek