Mákos-vaníliás kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Mákos lapokhoz:

  • 8 tojásfehérje
  • 2 ek hideg víz
  • 10 ek cukor
  • 6 ek darált mák
  • 6 ek darálatlan mák
  • 6 ek liszt

Hablaphoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 5 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 3,5 ek olaj

A vanília krémhez:

  • 10 tojássárgája
  • 9 ek cukor
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 vanília rud kikapart belseje
  • 700 ml tej
  • 300 g vaj

Díszítéshez:

  • 60-70 g fehèrcsokoládè forgács

Elkészítése:

4 tojás fehérjét felverjük 1 ek vízzel, egy csipet sóval és 5 ek cukorral cukorral kemény habbá. Ezután hozzáadunk 3-3-3 ek darált és darálatlan mákot, majd a lisztet.

Sűtőpapírral bélelt 25*37 cm-es tepsibe simítjuk a masszát és elömelegitett sűtöben 180 fokon 10-12 perc alatt készre sűtjük.

A maradék alapanyagokból sütünk még egy mákos lapot.

A hablaphoz a tojások fehérjét felverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és ovatosan összekavarjuk, majd a lisztet is hozzászitáljuk.

Ugyanolyan módon, mint a mákos lapokat megsütjük.

A krémhez a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk, majd hazzáadjuk a pudingporokat és a vanília kikapart magjait, majd lassanként a tejet is. Sűrűre fözzűk, majd kihűtjük.

A vajat habosra keverjük, majd óvatosan egy-egy kanálnyi pudingot adunk hozzá vigyázva, hogy a krém ne csapódjon ki, majd az egészet alaposan összekeverjük.

A krémet három részre osztjuk. Jöhet az összeállítás: mákos ap, krém, hablap, krém, mákos lap, krém és a tetejére szórjuk a csokiforgácsot.