Hozzávalók 20×30 cm–es tepsihez:
A piskótához:
A piskóta lekenéséhez:
A krémhez:
A tetejére:
A zseléhez:
Elkészítése:
A piskóta:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt robotgéppel, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.
A tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, majd elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A papírt lehúzzuk róla és a lekvárral megkenjük a forró tésztát, majd kihűtjük.
A krém:
A pudingot a cukrokkal, tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a túrót, a citrom héjat és jól kihabosítjuk.
A tejszínt kemény habbá vejük és a pudingos krémmel összekeverjük.
A kész krémet a kihűlt tésztára simítjuk, majd a etejét kirakjuk meggyszemekkel.
A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük és a meggyre csorgatjuk.
A süteményt pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletelhetjük is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!