Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakacsók recept

Bakacsók
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 3 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 22 dkg porcukor
    • 7 ek erős presszó kávé
    • 10 dkg darált dió
    • 12 dkg finomliszt
    • 6 gramm sütőpor

    A krémhez:

    • 2 dl fekete kávé
    • 3 ek liszt
    • 15 dkg cukor
    • 2 vaníliás cukor
    • 15 dkg vaj
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük kb 7 perc alatt, majd hozzákeverjük a kávét is.

    A lisztet, diót, a sütőport összekeverjük és a fenti masszába forgatjuk egy fakanállal.

    180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

    A kávét, lisztet, cukrokat egy lábasba tesszük, simára keverjük és sűrűre felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal habosra keverjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük és két evőkanálnyit a krémbe keverünka.
    A kihűlt sütemény tetejére kenjük a kávés krémet és szépen elsimítjuk. 2 evőkanállal félre teszünk a díszítéshez.

    A krémre kerül a tejszínhab. Megszórjuk csoki lapocskákkal.

    Felszeleteljük, a sütemény közepére egy kis krémet nyomunk a félre tett krémből és csokival bevont kávé szemekkel díszítjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá