Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakacsók recept

Bakacsók
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 18*25 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál liszt
    • 6 evőkanál forró víz
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg darált dió
    • 1 teáskanál sütőpor

    A krémhez:

    • 30 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 dl fekete kávé (hideg)

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és forró vízzel fehéredésig verjük.

    A lisztet a dióval és a sütőporral összekeverjük. A tojásfehérjét a sárgájával simára keverjük, majd a szárazanyaggal csomómentesre dolgozzuk.

    A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük.

    A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd a kávéval simára dolgozzuk. A krémet a kihűlt tésztára kenjük.

    A süteményt pirított, vágott dióval vagy csokoládéreszelékkel is díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá