Bakacsók

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bakacsók

Hozzávalók egy 18*25 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál forró víz
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 teáskanál sütőpor

A krémhez:

  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl fekete kávé (hideg)

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és forró vízzel fehéredésig verjük.

A lisztet a dióval és a sütőporral összekeverjük. A tojásfehérjét a sárgájával simára keverjük, majd a szárazanyaggal csomómentesre dolgozzuk.

A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük.

A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd a kávéval simára dolgozzuk. A krémet a kihűlt tésztára kenjük.

A süteményt pirított, vágott dióval vagy csokoládéreszelékkel is díszíthetjük.