Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mokkakrémes recept

Mokkakrémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 500 g finomliszt
    • 10 dkg zsír
    • 5 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • annyi tej, amennyivel könnyen gyúrható tésztát kapunk

    Krémhez:

    • 8 dkg liszt
    • 16 dkg cukor
    • 5 dkg zsír
    • 3 dl tej
    • 3 dl frissen főzött kávé

    Tetejére:

    • 4 dkg liszt
    • 8 dkg cukor
    • 2 dkg zsír
    • 1,5 dl tej
    • 1,5 dl frissen főzött kávé

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük,majd felöntjük annyi tejjel, amennyivel könnyen gyúrható tésztát kapunk.
    Lisztezett deszkán rugalmasra gyúrjuk, majd 4 részre osztjuk.

    A lapokat igen vékonyra nyújtjuk, villával megszúrkáljuk és előmelegített sütőben 180 fokon tepsiháton aranylóra sütjük.

    A krém száraz hozzávalóit a zsírral összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a kávét és a tejet, vigyázva, nehogy csomós legyen. Közepes láng felett állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.

    A még meleg lapokat rétegezzük a forró krémmel, a legfelső lapra nem kenünk még. Letakarjuk tiszta konyharuhával és teszünk a tetejére valami nehezet. Én egy tepsi méretű iratokkal teli dobozt tettem rá. Kb 4 órán át hagyjuk így.

    Levesszük a nehezéket róla, majd főzünk fél adag kávés krémet és jól megkenjünk vele a sütemény tetejét. Ezután egy éjszakára hagyjuk puhulni, dermedni.

    7. Másnap reggel széleit egyenesre vágjuk, rácsosan felszeleteljük és tálaljuk. Szabad levegőn napokig is eláll.

    Tipp:

    Anyai dédim 90 éves mokkakrémes receptje Gombáról. Nálunk enélkül nem telhet el egy ünnep sem. Habár ő már nincs köztünk, de a receptjei igen és egy napon én is tovább fogom adni a gyerekeimnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá