Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszi gyümölcsös kevert sütemény recept

Őszi gyümölcsös kevert sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 3 evőkanál méz
    • 250 g tejföl
    • 12 evőkanál finomliszt
    • 1-1 kiskanál szódabikarbóna és sütőpor
    • 1-1 kávéskanál fahéj és gyömbér
    • 2 alma
    • 1 körte
    • 1 őszibarack
    • 6 szem szilva
    • 1 marék durvára vágott dió
    • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 evőkanál vanília

    Elkészítése:

    A tojást habosra keverjük a cukorral és a mézzel, hozzáadjuk a tejfölt, beleszitáljuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat és gyömbért, majd hozzáadjuk a vaníliát és az egészet csomómentesre keverjük.

    Az almákat lereszeljük, a barackot, szilvát, körtét felkockázzuk. A gyümölcsöket és végül a diót is a tésztába keverjük.

    A tepsibe sütőpapírt helyezünk, ebbe simítjuk a tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 40 percig (tűpróbáig) sütjük.

    Aki szereti, porcukorral megszórhatja a süteményt.

    Kockára vágva tálaljuk, ha kihűlt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá