Bakacsók

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 3 nagy tojás
  • 22 dkg porcukor
  • 7 ek erős presszó kávé
  • 10 dkg darált dió
  • 12 dkg finomliszt
  • 6 gramm sütőpor

A krémhez:

  • 2 dl fekete kávé
  • 3 ek liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük kb 7 perc alatt, majd hozzákeverjük a kávét is.

A lisztet, diót, a sütőport összekeverjük és a fenti masszába forgatjuk egy fakanállal.

180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

A kávét, lisztet, cukrokat egy lábasba tesszük, simára keverjük és sűrűre felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal habosra keverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és két evőkanálnyit a krémbe keverünka.
A kihűlt sütemény tetejére kenjük a kávés krémet és szépen elsimítjuk. 2 evőkanállal félre teszünk a díszítéshez.

A krémre kerül a tejszínhab. Megszórjuk csoki lapocskákkal.

Felszeleteljük, a sütemény közepére egy kis krémet nyomunk a félre tett krémből és csokival bevont kávé szemekkel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!