Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Norvég almatorta recept

Norvég almatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tortához

    • 125 g kristálycukor
    • 125 g vaj
    • 125 g búzaliszt (BL55)
    • 10 g vaníliás cukor – bourbon
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes, “M”-es méretű)
    • 1 teáskanál sütőpor
    • citrom reszelt héja
    • 2 db alma

    A tetejére szóráshoz

    • 12 g kristálycukor
    • 2 g fahéj (őrölt)

    Elkészítése

    A sütőt melegítsük elő 180 C-ra, és egy 18 cm átmérőjű csatos tortaforma aljába csíptessünk szilikonos sütőpapírt.

    A vajat a kristálycukorral, a citromhéjjal, és a vaníliás cukorral habosítsuk fel.

    Ez idő alatt az almákat hámozzuk meg, vegyük ki a magházat, majd cikkezzük fel.

    Ha felhabosodott a vaj, egyenként, további folyamatos habosítás mellett csurgassuk hozzá a tojásokat.

    Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, és ha a vajhoz hozzáadtuk a tojásokat, forgassuk bele a sütőporos lisztet is a keverékbe.

    Az így kapott masszát szedjük a kipapírozott sütőformába, és egyenletesen kenjük el.

    Most minél sűrűbben, az élükkel lefelé nyomkodjuk a masszába az almákat, végül hintsük meg az egészet fahéjas cukorral.

    A tortát légkeveréses sütőben 180 C-on kb. 40-45 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

    Kihűlés után szeleteljük.

    Tipp:

    Tipp! Ugyanezt a mennyiségű tésztát süthetjük laposabbra is 22-26 cm átmérőjű formában 3-4 szem almával, ez esetben azonban csökken a sütési idő!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá