Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fordított karamellás almatorta recept

Fordított karamellás almatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 7 evőkanál liszt
    • 7 evőkanál cukor
    • 10 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 tasak sütőpor
    • folyékony karamell (én boltban vásároltam)
    • 4-5 db alma
    • fahéj

    Elkészítése:

    Egy pitesütő vagy tortaformát (22-24cm) kibéleltem sütőpapírral, ráöntöttem, majd elkentem a karamellt (én bolti karamellt használtam, de házilag is elkészíthető).

    Rárakosgattam a meghámozott, cikkekre vágott almadarabokat úgy, hogy teljesen fedje le a formánkat.( esetleg megszórhatjuk fahéjjal)

    A tetejére ráöntöttem egyenletesen a tésztát. Ehhez a tészta összes hozzávalóját a robotgéppel jól kikeverem.

    180 fokos sütőben kb 30 perc alatt elkészül.

    A sütőből kivéve a formában hagytam pár percig hűlni, majd rátettem egy tálcát és gyors mozdulattal átfordítottam.

    A sütőpapírt óvatosan lehúztam a tetejéről és hagytam teljesen kihűlni.

    Porcukorral, vagy plusz karamellel kínáljuk. Jó sütizést mindenkinek!

    Tipp:

    Mint kiderült, nem volt elég alma itthon, ezért őszibarack, és banán is került a tortába. Nagyon finom lett!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá