Fordított karamellás almatorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 7 evőkanál liszt
- 7 evőkanál cukor
- 10 dkg vaj
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 tasak sütőpor
- folyékony karamell (én boltban vásároltam)
- 4-5 db alma
- fahéj
Elkészítése:
Egy pitesütő vagy tortaformát (22-24cm) kibéleltem sütőpapírral, ráöntöttem, majd elkentem a karamellt (én bolti karamellt használtam, de házilag is elkészíthető).
Rárakosgattam a meghámozott, cikkekre vágott almadarabokat úgy, hogy teljesen fedje le a formánkat.( esetleg megszórhatjuk fahéjjal)
A tetejére ráöntöttem egyenletesen a tésztát. Ehhez a tészta összes hozzávalóját a robotgéppel jól kikeverem.
180 fokos sütőben kb 30 perc alatt elkészül.
A sütőből kivéve a formában hagytam pár percig hűlni, majd rátettem egy tálcát és gyors mozdulattal átfordítottam.
A sütőpapírt óvatosan lehúztam a tetejéről és hagytam teljesen kihűlni.
Porcukorral, vagy plusz karamellel kínáljuk. Jó sütizést mindenkinek!
Tipp:
Mint kiderült, nem volt elég alma itthon, ezért őszibarack, és banán is került a tortába. Nagyon finom lett!