Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-karamellás recept

Diós-karamellás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek víz
    • 1 ek olaj
    • 6 ek cukor
    • 3 ek liszt
    • 3 ek darált dió
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só

    Krémhez:

    • 2 csomag karamell ízű pudingpor
    • 4 dl tej
    • 15 dkg vaj
    • kb 6 ek cukor (ízlés szerint)

    Csokiöntethez:

    • 10 dkg étcsoki
    • 3 ek olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.

    A tojások sárgáját, a vizet, az étolajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, aztán pedig a darált diót is. Ezt a masszát apránként adagolva, óvatosan összekeverjük a felvert habbal.

    Sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

    Krémhez a pudingporból és a tejből szokásos módon pudingot főzünk (sűrű lesz!) és lehűtjük. A vajat alaposan keverjük ki a cukorral, majd a kihűlt pudinggal együtt keverjük egészen addig, amíg csomómentes, selymes állagú nem lesz.

    A csokiöntethez a csokit gőz fölött olvasszuk fel és adjuk hozzá az étolajat.

    Miután kihűlt a diós piskótánk, a tetejére rásimítjuk a karamell krémet és rácsorgatjuk a csokiöntetet.

    Jó sütizést mindenkinek!

    Tipp:

    A dekorációm kockára darabolt kinder pingui volt, némi mandulaforgáccsal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá