Diós-karamellás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 4 tojás
  • 2 ek víz
  • 1 ek olaj
  • 6 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 3 ek darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Krémhez:

  • 2 csomag karamell ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • kb 6 ek cukor (ízlés szerint)

Csokiöntethez:

  • 10 dkg étcsoki
  • 3 ek olaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.

A tojások sárgáját, a vizet, az étolajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, aztán pedig a darált diót is. Ezt a masszát apránként adagolva, óvatosan összekeverjük a felvert habbal.

Sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Krémhez a pudingporból és a tejből szokásos módon pudingot főzünk (sűrű lesz!) és lehűtjük. A vajat alaposan keverjük ki a cukorral, majd a kihűlt pudinggal együtt keverjük egészen addig, amíg csomómentes, selymes állagú nem lesz.

A csokiöntethez a csokit gőz fölött olvasszuk fel és adjuk hozzá az étolajat.

Miután kihűlt a diós piskótánk, a tetejére rásimítjuk a karamell krémet és rácsorgatjuk a csokiöntetet.

Jó sütizést mindenkinek!

Tipp:

A dekorációm kockára darabolt kinder pingui volt, némi mandulaforgáccsal.