Fordított karamellás almatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 7 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1/2 tasak sütőpor
  • folyékony karamell (én boltban vásároltam)
  • 4-5 db alma
  • fahéj

Elkészítése:

Egy pitesütő vagy tortaformát (22-24cm) kibéleltem sütőpapírral, ráöntöttem, majd elkentem a karamellt (én bolti karamellt használtam, de házilag is elkészíthető).

Rárakosgattam a meghámozott, cikkekre vágott almadarabokat úgy, hogy teljesen fedje le a formánkat.( esetleg megszórhatjuk fahéjjal)

A tetejére ráöntöttem egyenletesen a tésztát. Ehhez a tészta összes hozzávalóját a robotgéppel jól kikeverem.

180 fokos sütőben kb 30 perc alatt elkészül.

A sütőből kivéve a formában hagytam pár percig hűlni, majd rátettem egy tálcát és gyors mozdulattal átfordítottam.

A sütőpapírt óvatosan lehúztam a tetejéről és hagytam teljesen kihűlni.

Porcukorral, vagy plusz karamellel kínáljuk. Jó sütizést mindenkinek!

Tipp:

Mint kiderült, nem volt elég alma itthon, ezért őszibarack, és banán is került a tortába. Nagyon finom lett!