Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fordított almatorta fahéjas tekercsen recept

Fordított almatorta fahéjas tekercsen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 2 ek porcukor
    • 1 kk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dkg olvasztott vaj
    • kb 2,5-3 dl langyos tej

    Töltelék:

    • 5 dkg lágy vaj
    • 10 dkg barnacukor
    • 2-3 tk fahéj

    Karamellás alma:

    • 10 dkg cukor
    • 5 dkg vaj
    • csipet só
    • kb 6-8 alma

    Elkészítése:

    Az élesztőt belemorzsoljuk 1 dl langyos tej és 1 tk cukor keverékébe, majd hagyjuk felfutni.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót és a porcukrot, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a vajat és a tojássárgáját. A tejet kis adagokban hozzáöntve közepesen lágy tésztává dagasztjuk.

    A tésztát meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.

    A meghámozott almákat kétfelé vagy negyedekbe vágjuk, a magházukat eltávolítjuk. A cukrot egy nagyobb serpenyőben világosra karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat, a sót és az almát. Kb 5 percig rotyogtatjuk, közben átforgatjuk az almákat, hogy mindenhol befedje a karamell.

    Azután egy kivajazott 22 cm-es forma aljába rakjuk az almákat a vágott felükkel felfelé és rácsorgatjuk a visszamaradt karamellt.

    A megkelt tésztát kétfelé osztjuk és mindkét részt kb 45*32 cm-es nagyságúra nyújtjuk, lekenjük vajjal, majd egyenletesen megszórjuk fahéjas cukorral. A tésztát 4-4 egyforma csíkra vágjuk (így kapunk 8 db, 8 cm széles tésztacsíkot) az első csíkot feltekerjük, majd a csigát rátesszük a második csík elejére és együtt feltekerjük. Így teszünk amíg elnem fogynak a tésztacsíkok.

    A végére egy nagy tekercset fogunk kapni és letakarva 30 percig pihentetjük, majd ráhelyezzük az almára.

    Kicsit ellapítjuk és 180 °C-on kb 40-45 percig sütjük.

    Ha a torta megsült, azonnal egy nagyobb tányérra borítjuk és hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá