Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás-fahéjas-diós babka recept

Szilvás-fahéjas-diós babka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 7 g szárított élesztő (1 zacskó)
    • 2,5 dl langyos tej
    • 10 dkg cukor
    • 7 dkg olvasztott vaj
    • csipetnyi só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • 3 dkg vaj
    • 10 ek gyümölcslekvár (én most áfonyával készítettem)
    • kb 10-15 db szilva kockázva
    • 1 tk fahéj
    • 1 maréknyi durvára tört dió

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egyszerűen összekeverjük és jól kidagasztjuk.

    Lefedve kb fél óráig pihentetjük.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk (érdemes a tésztát két részre osztani, mert úgy egyszerűbb lesz majd fonni a kalácsot).

    A kinyújtott tésztát megkenjük olvasztott vajjal, majd tetszés szerint lekvárral. Ha a lekvár nem kenhető, egy kis langyos vízzel javíthatunk az állagán.

    A lekvárra tehetjük az aprított szilvát is, amit megszórunk fahéjjal, illetve az aprított dióval.

    Ezután a hosszabbik felétől óvatosan feltekerjük a tésztát. A feltekert rudat ezután óvatosan hosszában félbevágjuk, majd összefonjuk. Fontos, hogy a töltelékes része felül legyen.

    Ha az elején a tésztát nem osztottuk ketté, akkor most kell elfeleznünk a kalácsot, majd azt sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

    30 percig pihentetjük. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá