Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás-fahéjas tiramisu recept

Szilvás-fahéjas tiramisu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 üveg szilvabefőtt
    • 25 dkg mascarpone
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg cukor
    • 5 dkg tejcsoki
    • rumaroma
    • kb 1 dl tej
    • babapiskóta (kb 28 db)
    • kurkuma
    • (rengeteg) fahéj

    Elkészítése:

    A szilvabefőtt levét összekeverem egy kevés tejjel és ízlés szerint rumaromával. Ebbe mártogatom a babapiskótát.
    A csokit gőz fölött felolvasztom.

    A tojásokat szétválasztom, és a fehérjét a fahéjjal kemény habbá verem.

    A sárgáját, a mascarponéval, a szilvával és a cukorral kézi robotgéppel jól elkeverem. Ezután fahéjjal és kurkumával ízesítem, majd az olvasztott csokit is hozzákeverem még melegen. Ezután a fahéjjas habot is óvatosan hozzáforgatom.

    A babapiskótát a kikevert befőttlébe mártogatom és rétegezem a krémmel.

    Egy éjszakára hűtőbe teszem, majd tálalás előtt fahéjjal megszórom.

    Jó étvágyat hozzá!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá