Szilvás-fahéjas tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 üveg szilvabefőtt
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 3 dkg cukor
  • 5 dkg tejcsoki
  • rumaroma
  • kb 1 dl tej
  • babapiskóta (kb 28 db)
  • kurkuma
  • (rengeteg) fahéj

Elkészítése:

A szilvabefőtt levét összekeverem egy kevés tejjel és ízlés szerint rumaromával. Ebbe mártogatom a babapiskótát.
A csokit gőz fölött felolvasztom.

A tojásokat szétválasztom, és a fehérjét a fahéjjal kemény habbá verem.

A sárgáját, a mascarponéval, a szilvával és a cukorral kézi robotgéppel jól elkeverem. Ezután fahéjjal és kurkumával ízesítem, majd az olvasztott csokit is hozzákeverem még melegen. Ezután a fahéjjas habot is óvatosan hozzáforgatom.

A babapiskótát a kikevert befőttlébe mártogatom és rétegezem a krémmel.

Egy éjszakára hűtőbe teszem, majd tálalás előtt fahéjjal megszórom.

Jó étvágyat hozzá!!