Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fordított almatorta recept

Fordított almatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
    Az almás részhez:

    • 2 közepes alma
    • 5 g olvasztott margarin
    • 50 g barna cukor
    • 1/2 csomag almás aütemény fűszermix
    • 1 tk reszelt citromhéj

    A tésztához:

    • 178 g all purpose gluténmentes liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 1 kk só
    • 1/2 tk sütőpor
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 95 ml natúr joghurt
    • 140 g cukor
    • 90 g puha margarin

    Elkészítése:

    Egy 20 cm-es kapcsos tortafomát enyhén kivajazunk, sütőpapírral gyűrődésmentesen kibéleljük, majd tollecsettel, langyos vajjal alaposan átkenjük a forma alján lévő sütőpapírt.

    A kivajazott tortaforma alját megszórjuk a barna cukorral, a fűszermixel, a reszelt citromhéjjal, majd megpucoljuk az almákat, vékony cikkekre vágjuk és kör alakban kirakjuk vele a forma alját.

    A puha margarint 2 percig habverővel, közepes fokozaton felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és sót. Közepes fokozaton kásásra verjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, az aromát és még 2 percig keverjük.

    A tésztát az almás alapra öntjük, majd előmelegített sütőben 160 fokon kb 30 perc alatt (tűpróbáig készre sütjük), majd kínáló tányérra borítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá