Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fordított ananász torta recept

Fordított ananász torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es formához:

    • 7 evőkanál liszt
    • 7 evőkanál cukor
    • 10 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 tasak sütőpor
    • folyékony karamell (bolti a legjobb)
    • ananász konzerv

    Elkészítése:

    Egy pitesütő vagy tortaformát kibéleltem sütőpapírral, ráöntöttem, majd elkentem a karamellt (én bolti karamellt használtam, fontos, hogy mindenhol legyen a papíron!), majd rátettem a lecsepegtetett ananász karikákat.

    A tetejére öntöttem egyenletesen a tésztát. Ehhez a tészta összes hozzávalóját a robotgéppel jól kikeverem.

    180 fokos sütőben kb 30 perc alatt elkészül.

    A sütőből kivéve a formában hagytam pár percig hűlni, majd rátettem egy tálcát és gyors mozdulattal átfordítottam. Aztán a sütőpapírt óvatosan lehúztam a tetejéről és hagytam teljesen kihűlni.

    Tálaláskor a tortaszeletekre karamellt csorgattam.

    Jó sütizést mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá