Fordított ananász torta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
- 7 evőkanál liszt
- 7 evőkanál cukor
- 10 dkg vaj
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 tasak sütőpor
- folyékony karamell (bolti a legjobb)
- ananász konzerv
Elkészítése:
Egy pitesütő vagy tortaformát kibéleltem sütőpapírral, ráöntöttem, majd elkentem a karamellt (én bolti karamellt használtam, fontos, hogy mindenhol legyen a papíron!), majd rátettem a lecsepegtetett ananász karikákat.
A tetejére öntöttem egyenletesen a tésztát. Ehhez a tészta összes hozzávalóját a robotgéppel jól kikeverem.
180 fokos sütőben kb 30 perc alatt elkészül.
A sütőből kivéve a formában hagytam pár percig hűlni, majd rátettem egy tálcát és gyors mozdulattal átfordítottam. Aztán a sütőpapírt óvatosan lehúztam a tetejéről és hagytam teljesen kihűlni.
Tálaláskor a tortaszeletekre karamellt csorgattam.
Jó sütizést mindenkinek!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.