Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fordított ananásztorta recept

Fordított ananásztorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Szirup és gyümölcsök:

    • 40 g vaj
    • 4 ek méz (vagy cukorrépa szirup)
    • 450 g ananászkonzerv (8 körszelet)
    • 8 db koktélcseresznye (vagy cseresznye)

    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 g barna cukor
    • 5 csepp vaníliaaroma
    • 200 g finomliszt
    • 2 teáskanál sütőpor
    • 125 g vaj (plusz egy kevés a sütéshez)

    Elkészítése:

    Egy kerek gyümölcstorta vagy felfújtformát kivajazunk, majd sütőpapírral bélelünk ki. Fontos, hogy ne legyen rés a formán, hogy a szirup ne folyjon ki sütés közben, tehát lehetőleg ne használjunk csatos tortaformát. Ha mégsem akad más, a sütő aljára sütőpapírt teszünk.

    A sziruphoz a vajat a mézzel felmelegítjük, főzni kezdjük és 2-3 percig hagyjuk forrni folyamatos keverés mellett, amíg kissé besűrűsödik.

    A forma aljába öntjük a szirupot, ha szükséges forgatjuk, hogy mindenhová egyenletesen jusson belőle.

    Az ananászszeleteket csak akkor nyomjuk a szirupra, ha kész a tészta is, másként az levet ereszt.

    Az ananászszeleteket a szirupra helyezzük körben, egyet a közepére teszünk. A képen 28 centiméteres formában készített sütemény látható, így 8 körszelet fért el kényelmesen egymás mellett, ha azonban a süteményt magasabbra szeretnénk készíteni, használhatunk kisebb formát. A koktélcseresznyéket az ananászkarikák közepébe nyomjuk, szárukat a karikák alá toljuk, hogy az elkészítési folyamat legizgalmasabb részénél, a fordításnál, azok a sütemény díszeként felfelé emelkedjenek.

    A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tojásokat, a cukrot és a vaníliaaromát egy tűzálló tálba öntjük, egy forrásban lévő vízzel teli edény fölé tesszük és egy konyhai robotgéppel 10-15 percig keverjük, amíg egy stabil krémet kapunk.

    A lisztet és a sütőport hozzászitáljuk és simára keverjük a masszát. Az olvasztott vajat a tésztához dolgozzuk.

    A tésztát az ananászra öntjük, vigyázva, hogy a szirup ne csússzon fel a forma oldalán, ezért egyenletesen öntjük mindenhová.

    A süteményt addig sütjük, amíg aranybarna színt kap és kissé megemelkedik. Látni fogjuk, hogy mikor sül meg, de ha biztosra szeretnénk menni, tűpróbát végezhetünk.

    Sütés után 10 percig hűtjük, majd egy tányért teszünk fölé és ráborítjuk.

    Tipp:

    Tökéletes vendégváró és a vasárnapi ebéd zárófogásaként is megállja a helyét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá