Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés ananásztorta recept

Csokoládés ananásztorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:

    • 15 dkg lágy vaj
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 12 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 ml rumaroma
    • 12 dkg finomliszt
    • 15 g kakaópor
    • 1/2 tasak sütőpor

    Továbbá:

    • 1 doboz ananászkonzerv
    • 3 4 ek baracklekvár
    • mogyorókrokant

    Elkészítése:

    A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A ananászkonzervet alaposan lecsepegtetjük.

    A vajat és a csokoládét gőz felett összeolvasztjuk. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vajas csokoládét, a rumaromát és a kakaós, sütőporos lisztet.

    A masszát a formába simítjuk, majd a massza tetejét kirakjuk az ananászkarikákkal és kb 35 perc alatt megsütjük.

    Ha a torta megsült leválasztjuk a tortakarikát és rácsra téve kihűtjük. A lekvárt egy kevés vízzel felmelegítjük és egy szűrűn átpasszírozzuk, majd egy ecset segítségével bekenjük lekvárral a torta tetejét és az oldalát, azután az oldalát mogyoróval díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá