Csokoládés ananásztorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:

  • 15 dkg lágy vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 15 ml rumaroma
  • 12 dkg finomliszt
  • 15 g kakaópor
  • 1/2 tasak sütőpor

Továbbá:

  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 3 4 ek baracklekvár
  • mogyorókrokant

Elkészítése:

A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A ananászkonzervet alaposan lecsepegtetjük.

A vajat és a csokoládét gőz felett összeolvasztjuk. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vajas csokoládét, a rumaromát és a kakaós, sütőporos lisztet.

A masszát a formába simítjuk, majd a massza tetejét kirakjuk az ananászkarikákkal és kb 35 perc alatt megsütjük.

Ha a torta megsült leválasztjuk a tortakarikát és rácsra téve kihűtjük. A lekvárt egy kevés vízzel felmelegítjük és egy szűrűn átpasszírozzuk, majd egy ecset segítségével bekenjük lekvárral a torta tetejét és az oldalát, azután az oldalát mogyoróval díszítjük.