Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Továbbá:
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A ananászkonzervet alaposan lecsepegtetjük.
A vajat és a csokoládét gőz felett összeolvasztjuk. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vajas csokoládét, a rumaromát és a kakaós, sütőporos lisztet.
A masszát a formába simítjuk, majd a massza tetejét kirakjuk az ananászkarikákkal és kb 35 perc alatt megsütjük.
Ha a torta megsült leválasztjuk a tortakarikát és rácsra téve kihűtjük. A lekvárt egy kevés vízzel felmelegítjük és egy szűrűn átpasszírozzuk, majd egy ecset segítségével bekenjük lekvárral a torta tetejét és az oldalát, azután az oldalát mogyoróval díszítjük.